How to Fix Bluestacks/Andy 8 Most Common Errors

 




At this Time Most people need an Application do something like surf Android Games on their PC, Windows or MAC Platform. Bluestacks and Andy Android Emulator doing that Great thing, they allow to Access Android Games to our PC. But in this Day to Day life People Gets Lots of Problem in Installation process of Bluestacks. I know that I create a Video last Year about Clash of Clan Game Installation Process.




So Day by Day Lots of People watching video and after they Done that some people had Problem in Installation Process like Downloading Data take to time to Download, Installation Process are stuck, Blacks Screen, Hanging their PC, Bluestacks Doesn't responding and Lots more.


So I Sort out some Problems and Try to help you to solve them!

1. Bluestacks Takes TOO Time to Download DATA Files!

In this Problem when we Download file from Bluestacks (Only Recommended Download Latest Version of File) first it's Install Easily but after that it's started Downloading App Data File's, that process actually takes 30 to 45 mi to complete on 1 MB SPEED, It's depend on your Internet Speed.
Solution - If you had Good Internet Speed and it's Takes to time to Download Data files then don’t wait for it Cancel it and Try Again, Because Sometimes Servers are not Working Correctly OR Try Installation process after sometime.

2. Bluestacks Continues Shows Black Screen!

It's Happen when your PC had didn't get updated or Updated Graphic Drivers, Because Bluestacks Required Good Graphic Hardware for Acceleration Game Details OR try 2nd method.
Solution - Method - 1
If you didn't had any Graphic Card then try to Update your Graphic Drivers from your PC Control Panel Setting and If you had Original Windows then try to Continuous Updating your PC, Because Windows are Continues Realizing Update for their Windows for Perform Better
Method - 2
1. Open Notepad and type this Code there - Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bluestacks\Guest\Android\Config] "SkipGraphicsDriverCheck"=dword:00000001



 2. and Save as it -



3. After saving in Go to Desktop and Open it and Save it then Go to Search Box and Type Regedit and open it >


4. and Open that ShipGraphicDriverCheck and write overwrite 1 and Save it>

OR Update your graphics driver, Link to skip graphics : Click Here for DOWNLOAD! (WARNING: only for people without the option), uninstall your current graphics and update them to the newest versions.

  3. Bluestacks show Error 25000 in Installation Process! 

These types of Error are showing for some reasons if you had old PC Like using Windows XP or Older MAC Version OR you Don’t had Graphic Card Drive in your PC.
Solution - Bluestacks Actually Required Good Type of Graphic Card or any Basic Graphic Card installed to PC Motherboard. In this Type of Error you Need Can't' Install Original Bluestacks from there Site, You Need to Download Different Version of Bluestacks which are not required Graphic Card - CLICK HERE TO DOWNLOAD Bluestacks. The Installation Process are same like Original Bluestacks Version.

4.Bluestacks show Error retrieving information from server [RPC:S-7:AEC-0] while Downloading Specific App from Playstore!

After Downloading and Install the Bluestacks when we done all Progress and Start Install Apps though Google Playstore, At Downloading Specific App show 'Error retrieving information from server [RPC:S-7:AEC-0]'! It's Temporary problem in Playstore Data.
Solution - For Solving that Problem you need to clear all Data Playstore Application, so Go to Settings > All Apps > Download Manager and Clear all Data then Search for Google Playstore do same with that then Search Google Play Services and Do it Again then Search Google Services Framework and Clear all Data then Go to Playstore Application Open it Accept Terms and Search the Game and Download it it's Works after that process.

5.Bluestacks show Error retrieving information from server [RPC S-3] while downloading Specific App from Playstore!

That Error same like another Error are we talking about
Solution - You need to Do that Same think like Go to Settings > All Apps > Download Manger Clear All Data Search for Google Playstore, Google Play Services, Google Services Framework and Clear All Data and After that go to Playstore Again Accept Terms and Search for that Game and Install it after that Restart the Phone.



6.Bluestacks is already installed on this Machine Error!

Sometimes some reason we uninstall that Bluestacks App player but When we Want Again that Application in our PC, It's Show Bluestacks is Already Installed on this Machine, This Error come because Bluestacks Internal File are still Working inside PC.
Solution - You Need to Check first inside Control Panel > Uninstall Application Bluestacks Application are still working Like Bluestacks Notification Centre, Bluestacks App Player, Then go to My Computer > 'C' Drive > Program Files > Find Bluestacks if it's there then Delete it Manually and Last one Important is Go to Command Prompt and Type "regedit' then one Windows Pop up at Right side Box Search Software > Bluestacks and Delete all files That’s enough to after that process install Latest Version of Bluestacks from there site.

7. At least 2 GB Physical Memory

Some times this Error come when you Download file from Bluestacks Site, Don't worry about that
Solution - It's Temporary Problem you need to Download Just New File from this LinkIt's Bluestacks ThinInstaller Application installation process for this Application are same like Original Bluestacks.

8. Bluestacks Error 1406 while Installing Software!

This error message is displayed when Windows Installer is unable to write or modify a registry key when installing software. This could occur if the user doesn't have sufficient permissions to edit the registry keys or if another third party application is not allowing Windows installer to modify a registry key.
Solution - I would suggest you to try these steps and check:
Method 1: Try to install the Bluestacks software in clean boot state. Clean boot helps to check if any third party application is causing the issue, as clean boot helps in eliminating software conflicts. How to perform a clean boot in WindowsCLICK Here!
Note: After troubleshooting, refer to this section ‘How to reset the computer to start normally after clean boot troubleshooting’.
Method 2: Step 1: Try to give full control permission to the registry. Important this section, method, or task contains steps that tell you how to modify the registry. However, serious problems might occur if you modify the registry incorrectly. Therefore, make sure that you follow these steps carefully. For added protection, back up the registry before you modify it. Then, you can restore the registry if a problem occurs. For more information about how to back up and restore the registry, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base: How to back up and restore the registry in Windows Follow the steps given below:
  1. Click Start, click Run, type control userpasswords, and then click OK.
  2. Create a new computer administrator account.
  3. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
  4. In Registry Editor, right-click HKEY_CURRENT_USER\Software, and then click Permissions.
  5. Click Add, type everyone, and then click OK.
  6. Under Group or user names, click everyone.
  7. Under Permissions, click to select Full Controlin the Allowcolumn, and then click OK.
  8. Locate the following subkeys:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Setup
  1. For each subkey, follow these steps:
  2. Click the subkey.
  3. Delete the InstanceComponentSet.#string value in the right panel. Notice that #is a number, and the value of this key is {66563AD8-637B-407F-BCA7-0233A16891AB}.
Step 2: Unregister and then reregister the Microsoft Windows Installer service. To do this, follow these steps:
  1. Click Start, click Run, type msiexec /unregister, and then click OK.
  2. Click Start, click Run, type msiexec /regserver, and then click OK.
Now try to install the software and check if it helps.

How to Fix Bluestacks/Andy 8 Most Common Errors How to Fix Bluestacks/Andy 8 Most Common Errors Reviewed by Ashish on February 06, 2021 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.